Kallaveden ympäröimä Kuopio

Kuopio on Savon sydämessä sijaitseva kaupunki, jonka legendaarisella torilla voit maistella paikallisia herkkuja ja nauttia rennon letkeästä tunnelmasta. Kuopioon oman yksilöllisen leimansa antavat sen lukuisat järvet ja vaihtelevat pinnanmuodot. Kesäisin voit lähteä sisävesiristeilylle nauttimaan ainutlaatuisesta tunnelmasta Kallaveden aalloilla. Kuopiolaiset ihmiset ovat rentoja ja ystävällisiä, joten Kuopio onkin todella lupsakka matkailukohde Suomessa. [kuopio-satama.jpg]

Puijon torni

Puijon torni ja sen ympäristö satumaisine metsineen ovat upea matkailukohde ympäri vuoden. Puijon tornista on henkeäsalpaavat näkymät yli järvien halkoman Kuopion. Puijon tornin huipulla on myös Torniravintola, jossa voit nauttia upeiden maisemien lisäksi todella herkullisesta ruoasta. Mikäli haluat nauttia erityisesti Puijon maisemista, kannattaa majoittua Puijon mäen laella sijaitsevaan edulliseen Hotelli Puijon majaan. [kuopio-maisema.jpg]

Kuopion keskusta

Kuopion keskusta rakentuu järkevästi Kuopion torin ympärille. Kuopion tori on vilkas kauppapaikka, josta löydät niin lihapiirakat, perunat, mansikat kuin muutkin perinteiset torituotteet. Kuopion keskustan kaupat tarjoavat monipuoliset ostosmahdollisuudet. Jos olet kiinnostunut pääasiassa Kuopion keskustan nähtävyyksistä ja palveluista, niin sopivia hotelleja ovat esimerkiksi Hotelli Atlas, Hotelli Cumulus Kuopio sekä Sokos hotel Puijonsarvi.

Kuopion museot

Kuopion värikkääseen ja vaiherikkaaseen historiaan voi tutustua Kuopion monissa museoissa, esimerkiksi Kuopion museo, Kuopion taidemuseo, Kuopion korttelimuseo. Kuopion korttelimuseon kahvila on idyllinen vanhan ajan henkinen kahvila korttelimuseon yhteydessä. Korttelimuseon kahvilassa kannattaa ehdottomasti pistäytyä, vaikkei museo itsessään kiinnostaisi.

Kuopion teatterit

Kuopiossa toimii Itä-Suomen suurin teatteri, Kuopion kaupunginteatteri. Kaupunginteatterissa on kolme näyttämöä, suuri näyttämö, studio ja aula. Ammattiteatterin lisäksi Kuopiossa toimii myös harrastajateatteri Kuopion ylioppilasteatteri. Tanssin ystäville Kuopio tarjoaa ammattitanssiteatteri Minimin.